در عصر روز چهارشنبه مورخه 26/6/1399 و در آستانه روز شعر و ادب فارسی و روز بزرگداشت استاد سید محمد حسین شهریار، مراسم اعطای گواهینامه پایان دوره 4 ساله تحصیلی فارسی آموزان بلاروسی در مرکز ایرانشناسی و آموزش زبان فارسی دانشگاه دولتی تربیت معلم شهر مینسک، برگزار شد. این برنامه با حضور آقای ابوالقاسم مختاریان، رایزن فرهنگی سفارت ج.ا.ایران در بلاروس، خانم دکتر ترانه هاتف حقی، استاد زبان فارسی دانشکده روابط بین الملل دانشگاه دولتی بلاروس(بگئو) و مدرس این دوره ها و جمعی از فارسی آموزان دانشگاه های تربیت معلم بلاروس و دانشگاه زبانشناسی مینسک(اینیاز)، برگزار گردید.
در ابتدای برنامه، پخش کلیپی از معرفی مشاهیر فرهنگی و ادبی ایران زمین، آغازگر برنامه بود.
در این قسمت آقای مختاریان، سخنانی در موضوع جلسه بیان داشت. وی با اشاره به قدر و منزلت فرهنگ و ادب در نزد مردم ایران زمین، زبان شعر و ادب را میراث جاودان مشاهیر و سخنورانی بزرگ نظیر رودکی، مولوی، نظامی، خیام، خاقانی، عطار، سعدی و حافظ برشمرد. در همین راستا، فراگیری زبان فارسی توسط فارسی آموزان بلاروسی را دریچه ای به روی دریای بیکران علم، معرفت، ادب و فرهنگ گرانسنگ سرزمین کهن ایران دانست که می توانند از این راه از لطایف و اندوخته های با ارزش این تمدن بزرگ بهره مند شده و دیگران را نیز با آن آشنا سازند.
وی در ادامه ضمن گرامی داشت یاد و خاطره مرحومه ندا حسن شالی، استاد فقید این کلاسها و آرزوی آرامش و رحمت برای روح آن مربی شریف، از تلاش و کوشش فارسی آموزان حاضر که با پشتکار فراوان موفق به گذراندن مراحل مختلف آموزشی در 4 سال گذشته شده و پا بدین مرحله گذاشته اند، تشکر و برایشان در ادامه راه آرزوی موفقیت نمود. ایشان این مرحله را نه پایان راه که آغازی جدید برای رسیدن به قله های معرفت و انسانیت برشمرد.
در ادامه برنامه خانم دکتر ترانه هاتف حقی، استاد زبان فارسی دانشکده روابط بین الملل دانشگاه دولتی بلاروس(بگئو) و مدرس آموزش زبان فارسی در این مرکز، با گرامی داشت یاد همکار فقید، مرحومه حسن شالی، حاضران را به یک دقیقه سکوت دعوت نمود.
در قسمت بعد، فارغ التحصیلان دوره 4 ساله آموزشی، گواهینامه پایان دوره و هدایای فرهنگی خود را از رایزن فرهنگی دریافت کرده و هر یک به مناسبت روز زبان و ادب فارسی، چند بیت شعر یا قطعه ای ادبی ارائه کردند.
همچنین در قسمتی دیگر از برنامه، سردیس شیخ اجل، سعدی شیرازی و حکیم ابوالقاسم فردوسی، به تعدادی از فارسی آموزان پرتلاش که در اجرای برنامه های فرهنگی، همواره پیشقدم بودند، اهداء گردید.
در قسمت پایانی برنامه نیز جوایز شرکت کنندگان در مسابقه عکس رایزنی فرهنگی در فضای مجازی که اخیرا برگزار گردید، به برندگان مسابقه اهداء شد.
رایزنی فرهنگی سفارت ج.ا.ایران در بلاروس
شهریورماه 1399